Hoe kies je de beste autonavigatie voor je elektrische auto?

Hoe kies je de beste autonavigatie voor je elektrische auto?

Elektrische auto’s zijn geweldig, maar ze hebben ook speciale behoeften als het gaat om navigatie. Je wilt niet alleen weten hoe je van A naar B komt, maar ook waar je je auto kunt opladen, hoeveel batterij je nog hebt en hoe je zo zuinig mogelijk kunt rijden. Daarom heb je een goede autonavigatie nodig die je helpt om optimaal gebruik te maken van je elektrische auto.

Maar er zijn zoveel verschillende soorten en merken van autonavigaties op de markt, dat het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen voor je elektrische auto. Hoe weet je welke functies belangrijk zijn en welke niet? 

Uw advertentie hier?
Welke functies heeft een goede navigatie systeem?

Een goede autonavigatie voor je elektrische auto moet in de eerste plaats een lange accuduur hebben. Dit betekent dat het navigatiesysteem lang kan werken zonder dat het aangesloten hoeft te worden op een stroombron. Dit is vooral handig als je lange ritten maakt of als je geen toegang hebt tot een stopcontact in je auto. Je wilt immers niet dat je navigatie uitvalt als je onderweg bent. Een goede autonavigatie voor je elektrische auto moet minstens 2 uur kunnen werken op een volle batterij. Sommige modellen hebben zelfs een accuduur van 4 uur of meer.

Een goede autonavigatie voor je elektrische auto moet ook gratis en levenslange kaartupdates krijgen. De kaarten zijn essentieel om je de juiste route te tonen, maar ook om je te informeren over de locatie en de beschikbaarheid van de oplaadpunten voor je elektrische auto. De kaarten moeten dus regelmatig worden bijgewerkt om rekening te houden met de veranderingen in het wegennetwerk en het oplaadnetwerk. Je wilt immers niet dat je navigatie verouderde of onjuiste informatie geeft. Een goede autonavigatie voor je elektrische auto moet gratis en levenslange kaartupdates bieden, zodat je altijd over de meest actuele informatie beschikt.

Als je auto eigenlijk een grote computer is dan is het belangrijk dat de navigatiesysteem compatibel is met je smartphone. Dit betekent dat het navigatiesysteem verbinding kan maken met je smartphone via Bluetooth, wifi of een USB-kabel, zodat je gebruik kunt maken van extra functies, zoals handsfree bellen, spraakbesturing, muziek streamen, verkeersinformatie ontvangen en meer. Dit maakt het rijden met een elektrische auto nog leuker en gemakkelijker. Een goede autonavigatie voor je elektrische auto moet compatibel zijn met zowel Android- als iOS-apparaten, zodat zodat je kunt profiteren van de mogelijkheden van je smartphone.

Naast deze drie belangrijke punten, zijn er ook nog andere functies die nuttig kunnen zijn voor een autonavigatie voor je elektrische auto, maar die niet noodzakelijk zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de schermgrootte, de rijbaanassistentie, de snelheidslimietindicator, de flitspaalinformatie en de eco-route. Deze functies kunnen het rijden met een elektrische auto nog veiliger, comfortabeler en zuiniger maken, maar ze zijn niet essentieel voor een goede navigatie.

Een goede autonavigatie is dus een must-have voor elke elektrische auto-eigenaar of -liefhebber. Het helpt je om optimaal gebruik te maken van je elektrische auto door je de beste route te tonen, je te informeren over de oplaadpunten en om op je batterijstatus te letten. 

Terug