Een deuk op je auto! Wat nu

17 juli 2018

Een deuk op je auto! Wat nu?

Auto tips

Het is iedereen wel eens overkomen. Je kijkt naar je auto en je ontdekt een deuk op je mooie bolide. Dat is balen! Wat nu? Misschien zag je zelf iets over het hoofd of misschien was iemand niet zo netjes om even een briefje achter te laten. Nu gaat het je geld kosten. Als je de schade opgeeft bij de verzekering dan verlies je verdiende no-claimkorting. Zelf betalen klinkt ook niet echt aantrekkelijk. Echter, de waarde van je auto gaat er wel op achteruit en zo’n deuk is ook nog eens een enorme doorn in het oog. Wat zijn je opties?

Uitdeuken zonder spuiten

Begin eens met een goede blik op de schade. Wat is er aan de hand? Gaat het om een klein deukje zonder verdere lakschade? Dan zou jouw schade wel eens geschikt kunnen zijn voor uitdeuken zonder spuiten. Dit is een techniek waarbij de monteur met een handig apparaatje met een flinke zuigkracht de deuk met kracht en precisie uitdeukt zonder dat daardoor verdere schade ontstaat.  Het resultaat? Je ziet er niks meer van! Deze techniek is enkel geschikt voor kleine deukjes die niet op een knik van het portier of een andere lastige hoek zitten.

Een deuk met lakschade laten herstellen

Is er wel sprake van een lakschade auto, dan wordt herstel al snel wat duurder. Vroeger betekende dit dat een erg groot deel van de auto helemaal opnieuw gespoten moest worden. Dat zijn meteen flinke kosten. Wil je toch zo voordelig mogelijk uit zijn, maak dan gebruik van een bedrijf dat spotrepair aanbiedt. Deze techniek is gericht op plaatselijk herstel, waarbij alleen het beschadigde deel van de auto opnieuw gespoten hoeft te worden. Het is iets duurder dan uitdeuken zonder spuiten, maar met de nieuwe innovaties op dit gebied blijft het toch betaalbaar. Dit geldt ook voor deuken die wat groter zijn of waarbij lakschade bij het uitdeuken onvermijdelijk is.

De monteur deukt de schade uit en egaliseert het oppervlak. Vervolgens wordt de precieze kleur van de lak gemeten en wordt deze gemengd. De monteur kan dan met precies spuitwerk het beschadigde gedeelte overspuiten zonder dat er kleurverschil ontstaat! Deze methode is niet alleen voordelig, maar ook nog eens zeer snel. De sneldrogende lak is zo droog. Je staat binnen een paar uur weer buiten met een auto die eruitziet alsof hij net uit de showroom komt!

Geen reacties op Een deuk op je auto! Wat nu?

Have your say