21 juli 2017

Efficiënter werken met moderne technologie: 3 voordelen

Auto tips

Bedrijven kunnen steeds meer moderne technologieën aanspreken om ervoor te zorgen dat er efficiënter gewerkt kan worden. In de meeste gevallen leveren deze nieuwe technologieën vooral veel tijdswinst op, maar deze kunnen ook taken besparen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de automatische kilometerregistratie, waardoor dit niet meer handmatig hoeft te worden gedaan. Er zijn tegenwoordig zeer complete volgsystemen die ook de nodige voordelen opleveren, zoals bijvoorbeeld praktische personenvolgsystemen. Wij benoemen de 3 belangrijkste voordelen deze moderne technologieën.
1. Minder administratief werk
Systemen zoals personen- en voertuigvolgsystemen besparen veel administratief werk. Dankzij een dergelijk systeem is het namelijk altijd duidelijk waar een persoon of voertuig zich bevindt. De kilometers die voertuigen maken worden automatisch geregistreerd én er worden complete rapportages opgesteld, waarin onder meer ook het rijgedrag te zien valt. Dankzij een compleet voertuigvolgsysteem heb je geen ander rittenregistratiesystemen meer nodig. Voor het personenvolgsysteem geldt natuurlijk ook dat dit heel goed van pas kan komen in gevaarlijke situaties, zoals bij interne calamiteiten.
2. Tijd besparen binnen de communicatie
Communicatie kan bedrijven veel geld kosten. Even naar een ander personeelslid lopen voor een vraag kost direct misschien geen geld, maar wel tijd. En uiteindelijk alsnog geld. Door tijd te besparen kan er dus geld worden bespaard. Zeker binnen grote panden kan het tijdrovend zijn om een persoon te zoeken. De communicatie kan tegenwoordig gelukkig veel efficiënter verlopen door gebruik te maken van moderne technologieën. In sommige gevallen kan er zelfs gebruik worden gemaakt van de smartphone van medewerkers zelf, een portofoon of mobilofoon of een mobiel toestel van de zaak. Ook zijn er veel handige interne communicatieapps, zoals bijvoorbeeld Yammer.
3. Bespaarmogelijkheden ontdekken
Moderne technologieën kunnen niet alleen worden ingezet om de zaken op zich efficiënter te laten verlopen; ze kunnen ook worden gebruikt om nieuwe bespaarmogelijkheden te ontdekken. Voertuigvolgsystemen leggen bijvoorbeeld het rijgedrag vast. Soms kan een analyse van het rijgedrag zorgen voor nieuwe inzichten over hoe er brandstof kan worden bespaard. Dit is natuurlijk slechts één voorbeeld.

Geen reacties op Efficiënter werken met moderne technologie: 3 voordelen

Have your say