6 juli 2017

Goedkope reisverzekering

Auto tips

Als je erover nadenkt om met de auto op vakantie te gaan moet je natuurlijk denken aan een autoverzekering. Je bent volledig verzekerd en je gaat relaxt en met een gerust hart op vakantie. De vakantie begint meestal al stressvol, je hoopt dat je niks bent vergeten en de kinderen zijn ook altijd heel erg druk aan het doen. Een autoverzekering is niet het enige waar je aan moet denken als je op reis gaat. Een reisverzekering is misschien nog wel belangrijker.

Een reisverzekering verzekert risico’s tijdens vakanties en reizen in het buitenland. Hoeveel je voor een reisverzekering betaalt is vooral afhankelijk van het type reisverzekering en de gekozen dekking. Maar ook de premies verschillen nogal per aanbieder.

Wanneer je één keer per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering meestal de goedkoopste oplossing. Ga je langer dan twee weken op vakantie dan is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper. Zeker als je vaker per jaar op vakantie gaat of af en toe een weekendje weggaat is een doorlopende reisverzekering goedkoper.

Een reisverzekering is opgebouwd uit verschillende modules. Des te meer modules je kiest des te hoger de premie.

Het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering is persoonlijke hulpverlening in het buitenland. Persoonlijke hulpverlening is bij iedere reisverzekering standaard meeverzekerd. Het vergoedt bijvoorbeeld transport terug naar Nederland bij ziekte of ongevallen of betaalt zoekacties. Daarnaast is bij de meeste reisverzekeringen standaard bagage meeverzekerd tot een bepaald bedrag.

Ga je buiten Europa op vakantie dan heb je werelddekking nodig en wordt de module aanvullende medische kosten aanbevolen. De meeste alarmcentrales en reisverzekeraars bevelen deze module ook aan wanneer je gewoon in Europa op vakantie gaat. Aanvullende medische kosten verzekert de extra kosten bovenop de Nederlandse zorgverzekering. Een reisverzekering met hulpverlening, bagage en ziektekosten biedt een goede basisdekking en is relatief goedkoop.

Veel mensen verzekeren het risico van annulering ook mee. Mocht je door omstandigheden een reis moeten afzeggen, dan krijg je de reiskosten tot op zekere hoogte vergoed. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, doe je er verstandig aan Europese pechhulp met vervangend vervoer te regelen. Dit kan via de reisverzekering, maar ook bijvoorbeeld via de wegenwacht of Routemobiel. Nieuwe auto’s hebben deze dekking soms al via de autodealer.

Voor wintersportvakanties is de module wintersport verplicht om een beroep te kunnen doen op de reisverzekering. Tenslotte kun je nog ongevallen, rechtsbijstand en geld meeverzekeren. Wanneer je weet welke dekking het beste bij je past kun je je reisverzekering vergelijken.

Geen reacties op Goedkope reisverzekering

Have your say