Hoeveel kost een nieuwe auto

11 april 2018

Hoeveel kost een nieuwe auto?

Auto tips

Je kunt elk model online bekijken. Er zijn twee soorten kosten die je moet begroten: vooraf en doorlopend. Controleer of je hebt nagedacht over al het volgende voordat je een auto koopt:

Bereken alle kosten vooraf.

Als je eenmaal hebt besloten om een ​​auto te kopen, moet je er natuurlijk voor betalen. Je kunt de volledige kosten vooraf uitrekenen. Welke manier je ook kiest, verwacht op zijn minst een of andere aanbetaling te betalen voordat je wegrijdt.

Terugbetalingen van financiën.

Als je een persoonlijke lening of dealerfinanciering hebt aangeschaft, moet je rekening houden met terugbetalingen.

Belasting.

Je kunt vooraf bekijken hoeveel wegenbelasting je moet betalen. Daarnaast kun je ook zoeken naar auto’s in een bepaalde belastingsklasse (A-M, afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto). De kosten van belasting variëren van € 0 tot meer dan € 1.000 in het eerste jaar. Standaardtarieven zijn dan van toepassing, tot maximaal € 500 per jaar. Als je een auto importeert zal je BPM moeten berekenen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren en kan worden gedaan aan de hand van een BPM calculator.

Autoverzekering.

De kosten van verzekering is gebaseerd op verschillende factoren zoals leeftijd en woonplaats. Als je bijvoorbeeld een jongere bent die net ze rijbewijs heeft betaal je meer voor je dekking. Nieuwe auto’s komen vaak met een degelijke dekking van een jaar.

Onderhoud.

Je moet je auto regelmatig laten onderhouden, meestal één keer per jaar, dit verschilt wel per model. Onderhoud zorgt ervoor dat het veilig is om te rijden en houdt de fabrieksgarantie geldig. Een routine-service begint meestal rond de € 120.

Parkeervergunningen en tol.

Tenzij je gratis parkeergelegenheid hebt waar je woont, of een garage, moet je waarschijnlijk een parkeervergunning betalen. Kijk op de website van je gemeente om te zien hoeveel dit kost.

Andere uitgaven.

Nieuwe banden, reparaties zijn nodig, dus zorg ervoor dat er wat ademruimte is in je budget. Dus sta een paar € 100 extra toe voor extra uitgaven per jaar voor het geval dat.

Geen reacties op Hoeveel kost een nieuwe auto?

Have your say