6 juli 2017

De leukste spelletjes in de auto

Auto tips

We zijn allemaal wel eens verveelt in de auto en weten dan niks om te doen. Je hebt al je nummers op Spotify nu wel gehoord en de kinderen worden ook vervelender. Je bent het gezeur zat van de baas dat je je rittenregistratie bij moet houden en het is nu tijd om ouderwets spelletjes te spelen in de auto! Dus heb je zin in een aantal spelletjes voor in de auto? Lees dan snel verder.

Kentekens spotten

We beginnen met kentekens spotten. Deze kan echt niet ontbreken in onze spelletjes opties. Zeker als je een verre reis hebt kan je dit spelletje prima op de achterbank spelen. Je reist een heel eind en dan kom je veel kentekens tegen uit het buitenland. Je maakt vooraf een formulier met alle landen en je gaat turven hoeveel landen jij al bent tegengekomen. Kan jij alle landen af kruisen?

Karaoke in de auto

Wie vindt het niet leuk om mee te zingen in de auto? Een leuk spelletje is het aanzetten van bekende nummers. Vervolgens zet je het geluid uit en je moet zolang mogelijk door zingen. Na een aantal seconden gaat het geluid weer aan en je moet dan exact lopen als het originele liedje. Is het je gelukt? Dan mag je door naar het volgende nummer. Degene die het niet lukken is helaas af. Je zou dit ook één voor één kunnen doen. Dit spelletje brengt een hoop lol in de auto kan ik je verzekeren.

Kilometer gokken

Weten jouw kinderen hoe lang een kilometer is? Dat gaan we uitzoeken met dit spel. Neem een bepaald punt, bijvoorbeeld een boom of een paal en spreek af dat de tijd daar ingaat. Als iemand denkt dat de kilometer voorbij is mag je roepen met “ja” en vervolgens gaan we kijken wie er het dichtst bij is gekomen. Ook zou je dit kunnen spelen met 10 kilometer of hoe lang je gokt je er nog over de rit doet. Kinderen vinden dit leuk en het is ook nog eens leerzaam.

Auto’s tellen

Hoeveel auto’s van dezelfde kleur of merk kom jij eigenlijk tegen op de weg? Stel een tijd in van bijvoorbeeld 10 minuten en probeer zoveel mogelijk auto’s van dezelfde kleur te vinden. Dit spelletje kan je ook doen met een bepaald merk. Wie de meeste auto’s heeft geteld heeft gewonnen. Er zijn veel variaties te bedenken in dit spel, ook kan je bijvoorbeeld tellen hoeveel auto’s voorbij komen met een Spaans kenteken bijvoorbeeld.

Geen reacties op De leukste spelletjes in de auto

Have your say