31 oktober 2013

Verhuizen naar het buitenland

Auto tips

Goederen verhuizen naar het buitenland
Bij een verhuizing naar het buitenland verhuis je je spullen het snelst met een container. Het ligt aan de bestemming of je kiest voor transport over zee of over land. Verhuis je naar Oostenrijk is het logischer dat je over land gaat maar moet je container op transport naar China stuur je hem vanzelfsprekend met een containerschip.

Volledige verhuiscontainers kan je huren vanaf een lading met een volume van minimaal 15 m3, daaronder huur je per kubieke meter en gaan je spullen met die van anderen gezamenlijk in een container.

Regels voor containerverhuizing
Er moet een paklijst opgesteld worden van de spullen die je laadt waarop de aantallen van alle goederen vermeld moeten zijn. De verantwoording voor de het laden van de container ligt bij jezelf, je krijgt gemiddeld 2 uur de tijd om deze te laden op het laadadres. Duurt het langer worden er kosten in rekening gebracht. Je kan de container ook laten laden, vanzelfsprekend betaal je hiervoor een meerprijs. Kies een laadadres waar een containervrachtwagen makkelijk kan parkeren. Dit geldt ook voor het losadres alhoewel dit misschien voor een ver transport als Rusland moeilijk te realiseren is. Op het losadres draag je zelf de verantwoording voor het lossen.

In het land van bestemming zal de inklaringsagent alle douaneprocedures voor zijn rekening nemen. Zorg wel dat alle benodigde documenten aanwezig zijn want de meeste landen brengen entrepotkosten in rekening voor elke dag dat de container, na de wettelijk toegestane wachtdagen, niet ingeklaard wordt. Om ongewenste extra douanekosten te voorkomen raadpleeg je voor transport van een goederencontainer naar het buitenland het best eerst de Ambassade of het Consulaat van het betreffende land.

Geen reacties op Verhuizen naar het buitenland

Have your say