auto pech onderweg

20 oktober 2017

Wat te doen bij pech onderweg?

Auto tips

Niemand vindt het leuk om met pech langs de weg te staan. Daarom is het belangrijk om je auto goed te laten onderhouden. Laat reguliere onderhoudsbeurten op tijd uitvoeren, dit voorkomt een hoop problemen. Toch kan het gebeuren dat je onderweg pech krijgt en de hulp van een specialist moet inroepen. Hiervoor zijn inmiddels, behalve de zeer bekende Wegenwacht, nog een aantal alternatieven beschikbaar. Maar er is meer wat je kunt doen als je veilig op weg wilt gaan.

Zorg voor een goede verzekering

Een goede autoverzekering is heel erg belangrijk. Als je schade krijgt of veroorzaakt wil je natuurlijk dat dit netjes en goed wordt opgelost. Je kunt online de autoverzekering vergelijken van Centraal Beheer. Door te vergelijken betaal je nooit te veel premie. Als je een aantal jaren schadevrij hebt gereden levert je dit bij alle verzekeraars no claim korting op. Deze korting kan flink oplopen als je vele jaren autorijdt zonder schade te claimen. Het is daarnaast belangrijk om af te wegen of je een allrisk of een WA-verzekering wilt. Nieuwe auto’s worden doorgaans allrisk verzekerd. Voor veel tweedehands auto’s ben je voordeliger uit met een WA-verzekering vanwege de vaak flink lagere dagwaarde. Houd je aandacht altijd bij het verkeer, zo bouw je moeiteloos schadevrije jaren op die voor een flinke korting zorgen op je verzekeringspremie.

Bereid je voor op pech onderweg

Als je op pad gaat is het dat je weet wat je moet doen als je met pech langs de weg komt te staan. Zorg dat je een gevarendriehoek in de auto hebt liggen. Draag daarnaast een reflecterend hesje bij het verlaten van de auto, zodat je goed wordt gezien door medeweggebruikers. Controleer voordat je van huis gaat of de batterij van je mobiele telefoon goed is opgeladen of neem voor de zekerheid een powerbank mee om je smartphone van stroom te voorzien indien nodig. Sinds de ANWB geen praatpalen meer langs de weg heeft staan is dit de enige manier om contact op te nemen met een hulpverlener. Tenzij je naar een benzinestation wilt gaan lopen. Zorg ook altijd dat er een warme deken in de auto ligt, zeker tijdens de wintermaanden. De temperatuur in een stilstaande auto, waarvan de motor niet draait, daalt snel.

Let op je veiligheid bij pech onderweg

Wanneer je langs de snelweg staat met pech, houd er dan rekening mee dat het overige verkeer minimaal 100 kilometer per uur rijdt. Stap aan de rechterkant van het voertuig uit indien enigszins mogelijk en ga achter de vangrail staan. Heb je kinderen bij je, zet ze dan direct achter de vangrail en let er op dat ze daar ook blijven. Je kunt de kinderen ook in de auto laten zitten, maar zorg er dan wel voor dat de deuren op slot zijn. Als je moet gaan lopen langs de snelweg omdat je geen telefoon bij je hebt, blijf ook dan achter de vangrail indien mogelijk. Kan dit niet, loop dan zo veel mogelijk rechts en wees voortdurend alert op het verkeer.

We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad. Heb jij uit eigen ervaring nog meer tips voor ons? Dan horen we het graag in een reactie!

Geen reacties op Wat te doen bij pech onderweg?

Have your say