auto

18 oktober 2013

Ik wil van mijn auto af

Auto tips

Er komt een moment dat je overweegt om jouw auto maar te verkopen en een nieuwe aan te schaffen. Op dat moment zijn er allerlei mogelijkheden.

Mijn auto verkopen
Besluit je jouw auto te verkopen dan kun je dat doen door een advertentie op internet te plaatsen. Ga maar naar marktplaats en je zult zien dat je daar goed terecht kunt. De vraag die daarbij een rol speelt, is de staat van jouw auto. Doe je hem van de hand omdat hij te oud is geworden? Of omdat de reparatie te duur is? Of omdat je graag een andere wilt?
Wanneer het een sloopauto betreft, is het natuurlijk niet zo zinvol om een advertentie voor verkoop te plaatsen, want degenen, die interesse hebben, zullen snel afhaken. Dan kun je beter een inkoper, zoals Ven auto, bellen of mailen met de vraag of jouw auto nog iets waard is, zo ja hoeveel en of hij hem wil opkopen. Zelfs als je geen geld meer voor jouw auto krijgt, is dit een oplossing want wat je wel krijgt is het vrijwaringsbewijs. Je bent vanaf dat moment afgemeld bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer als eigenaar van het voertuig.

Inruilen
De meest gangbare manier om jouw auto te verkopen is inruil. Je koopt een nieuwe auto bij een autodealer en je ruilt de oude auto in. Vaak moet er nog even onderhandeld worden over de inruilprijs, maar meestal komen de partijen daar wel uit.
De vraag die je je natuurlijk kunt stellen, is of het niet meer oplevert de auto zelf te verkopen. Ga voordat je besluit in te ruilen of als je de inruilprijs kent, maar niet goed genoeg vindt, een uurtje surfen om te zien wat jouw auto zou kunnen opbrengen. Neem dan het besluit of je er voor gaat of hem toch liever inruilt.

Autoverzekering opzeggen
Vergeet niet de autoverzekering op te zeggen indien je auto verkocht is, anders betaal je onnodig premie. Het opzeggen van je autoverzekering mag op elk gewenst moment indien het gaat om een auto die verkocht is, hier zitten geen opzegtermijnen aan en ook ben je niet gebonden aan het eventuele contract dat je afgesloten hebt. Ben je van plan om in de toekomst weer een nieuwe auto aan te schaffen? Stap dan niet automatisch op de verzekeraar af waar u de verkochte auto verzekerde, maar kijk goed naar het ruime aanbod aan autoverzekeringen.

Geen reacties op Ik wil van mijn auto af

Have your say